Nieuws overzicht
Nieuws overzicht
Pancakes met blauwe bessen
Extra recept! Vind je de Amerikaanse pancakes uit het magazine geslaagd? Dan moet je zeker deze variant eens proberen.

225 gr zelfrijzende bloem
1 ei
350 ml (karne)melk
1 bakje blauwe bessen
boter
ahornsiroop (maple syrup)

Klop het ei los met de melk. Doe de bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. Giet er beetje bij beetje het eimengsel bij en roer goed zodat je geen klonters hebt. Laat het deeg een half uurtje rusten. Roer er de blauwe bessen onder.

Zet een anti-kleefpan op het vuur en strijk deze in met wat olie. Doe er wat van het deeg in en laat bakken tot er wat belletjes beginnen te vormen en de onderkant vast is. Draai de pancake om. Bak nog 30 seconden. Serveer met esdoornsiroop.

Tip: Het deeg van een pancake is veel dikker dan dat van gewone pannenkoeken. Je moet dan ook niet wachten tot de bovenkant van de pannenkoek droog is vooraleer je ze omdraait.

Terug naar overzicht