over okra
Projecten

OKRA werkt meer aan enkele internationale projecten.

OKRA naar BANGLADESH 2015

Op 14 november 2015 vertrekken 12 OKRA-vrijwilligers en 2 collega's van Wereldsolidariteit op ervaringsreis naar Bangladesh. Ze zullen er het land en de partners van Wereldsolidariteit leren kennen. Vooral met GK zullen ze uitvoerig kunnen kennismaken. GK is een Bengalese ngo die o.a. gezondheidszorg organiseert voor de lokale bevolking op het platteland en daarbij bijzondere aandacht heeft voor ouderen. In deze reis staat uitwisseling centraal: uitwisseling tussen 'ouderen hier' en 'ouderen ginder', uitwisseling van ervaringen, kennis, werkmethodes, enz….Zowel GK als OKRA hebben heel wat expertise en ervaring rond ouderenwerking en kunnen elkaar daarin versterken.

Volg de belevenissen van onze ervaringsreizigers op deze blog: 


GRUNDTVIG-project

OKRA is partnerorganisatie in het Europees GRUNDTVIG-project. Dit project werd opgestart in augustus 2012 en loopt tot eind juli 2014. In totaal nemen er 8 partnerorganisaties aan deel uit 7 verschillende landen.

De bedoeling is om meer te leren over het gebruik van ‘referentiebudgetten’ en hier in elk land praktische initiatieven rond te ontwikkelen.Het opmaken van referentiebudgetten is een methodiek om na te gaan wat je minimaal nodig hebt om menswaardig te kunnen participeren aan de samenleving.

Je kan dit project opvolgen http://www.dignity-in-old-age.eu/